Wielkimi krokami zbliża się weekend, a wraz z nim start, który nie będzie łatwy. Odpoczynek po maratonie w Trójmieście trwa zdecydowanie za długo, ale jeśli teraz nie odpocznę , później nie będę miał takiej możliwości ze względu na przygotowania do biegu 24 godzinnego. Wykorzystuję więc każdą chwilę na to by zjeść coś zdrowego a w przerwach wykonuję ćwiczenia stabilizacyjne. Dziś w pracy wymyśliłem obiad , którego przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu, a przy tym jest bardzo zdrowy i smaczny. Standardowo przeprowadzam „carbo loading ” z makaronem w roli głównej, który w dniu dzisiejszym stanął ramię w ramię z awokado 🙂
AVOCADO PASTA :
- 1 szt. awokado
- sok z 1/2 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka pietruszki
- kilka pomidorów cherry
- przyprawy ( pieprz, sól )
- makaron ( ulubiony )
W czasie gdy gotujemy makaron ( oczywiście al dente ) , blendujemy awokado z czosnkiem i cytryną, doprawiamy pieprzem i solą. Zmiksowane składnikami mieszamy z ugotowanym makaronem, podajemy z natką pietruszki i ćwiartkami pomidorków cherry ( w mojej wersji ). Nie potrzeba kosmicznych zdolności kulinarnych ani manualnych by przyrządzić sobie coś pysznego, życzę więc smacznego i zachęcam do kombinowania w kuchni.