W związku z tym, że na jutro mam zaplanowane bardzo dużo biegania, dzisiejszy posiłek musi być solidny, obłożony sporą ilością węglowodanów. Jak dla mnie najlepszym daniem przed długim bieganiem, jest najzwyklejszy w świecie makaron. Bez żadnych udziwnień, bez zbędnych kombinacji, postanowiłem przyrządzić kluchy z pesto orzechowym.
- solidna garść orzechów włoskich ( łuskanych ),
- 2 ząbki czosnku,
- kilka liści bazylii ( ok 10 szt wraz z łodygami ),
- 1 łyżka płatków drożdżowych,
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek,
- sól.
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i ostro mieszamy 😉
Danie zostało podane na liściach rukoli, które idealnie pasują do orzechowego pesto. Elementy warzywne, to jak zwykle kwestia wyboru i gustu konsumenta. U mnie dołożono do całości pomidora i posypano wszystko czarnuszką, którą nie będę ukrywał, uwielbiam 🙂 Danie które zajmie nam kwadrans 🙂 Smacznego 🙂
Makaron domowy? Kolejny fajny przepis 🙂
Makaron kupny, bezglutenowy 🙂 ale równie smaczny 🙂