W związku z globalną akcją wyszczuplającą, przeprowadzaną w kooperacji z Virtual Runner Club i jego liczną społecznością, propozycje kulinarne będą się pojawiały częściej niż dotychczas. Serwowałem dziś śniadanie, które pokryło się z elementem zapalnym akcji, zaproponowałem też obiad, przyszła pora na kolację. Po ostatnim faszerowaniu papryki zostało w pojemniku odrobinę ryżu oraz pomidory którymi faszerowałem naleśniki. Takie składniki wręcz same pchają się do blendera i narzucają zrobienie pasty, która idealnie się zgra z pieczywem.
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka ugotowanego ryżu;
- 1/2 słoika pomidorów z zalewy;
- oliwa z oliwek ( ilość zależna od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać )
- 2 ząbki czosnku;
- pieprz i sól.
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę i podajemy z pieczywem, podsuniętym w miarę szybko, zanim zdążymy pastę wchłonąć prosto z kielicha blendera. Podawać można z warzywami, które można pochłaniać w dużych ilościach. W mojej wersji znalazła się sałata, pomidory koktajlowe oraz kiełki soczewicy. Powyższy przykład pokazuje, że nie trzeba wcale wielkich nakładów finansowych, ani wymyślnych kombinacji by zjeść przepyszną kolację. Smacznego 🙂
<3 mniam :))) uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty na kanapki 🙂 po treningu bomba
Po treningu rewelacyjnie wchodzi, szybkie uzupełnienie węglowodanów 🙂